Emilie Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 3-10-2012 Berichten: 2828 Dieet: Dr Frank
|
|
Dr.Frank:Groene of Witte Kool Roerbakken ook Low-carb
2 personen
400 /500 Kool de groene is meer Spruiten smaak,
Losse Groene kool met grove bladeren, de Witte is een vaste dichte kool de witte wordt gebruikt ook voor zuurkool, het voordeel van roerbakken is meer smaak en alle voedingsstoffen zitten in het gerecht, bij koken spoel je vaak de essentiele voedingsstoffen weg door het aanrecht ?
1/2 Uien
1 Spaans pepertje
1 theelepel sambal
1 scheutje ketjap/ of chilisaus
1 theelepel kerrie
1 eetlepel olijfolie
Geraspte kaas 150 / 200 gr
Zout / Peper
Bijna alle Groenten kun je roerbakken, uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, maar Kolen zelfs Rode kool is zeer geschikt,
Maak de Ui en de Kool schoon en snij in reepjes van 1cm, doe de Ui in de pan met de olie, fruiten als het beetje bruin is de Kool erbij, even bakken, zet het vuur lager en laat 10/15 min door garen,
Op het laatst de sambal het schoongemaakte pepertje (geen zaadjes) scheutje ketjap of chilisaus naar keuze en een beetje kerrie, het maakt het een pittig gerecht ?dus proef , voor eigen smaak?
Als het gerecht bijna gaar is strooi er de kaas overheen en laat smelten, kan ook even in een voorverwarmde oven 180 gr, tot de kaas is gesmolten en een beetje is gebruind,
De kaas niet toevoegen bij Rode kool.
Lekker met bv., Braadworst/ Rollade /Sla of Rundervinken
Bron: Di-Anne_________________ |
|