Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Dr. Frank: Chermoula saus

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Chermoula: ook low carb
Saus/Dip Mediterraans
Je kunt de chermoula gebruiken om er vis of vlees mee in te wrijven.

INGREDI?NTEN voor 4 personen:
3 teentjes knoflook, grof gesneden
1 theelepel fijngemalen komijn
½ theelepel cayennepeper
½ theelepel paprikapoeder
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes, in plakjes
1 theelepel saffraan
2 eetlepels bladpeterselie, grof gesneden
2 eetlepels verse koriander, grof gesneden
sap van ½ citroen
4 eetlepels extra vergine olijfolie
BEREIDEN:
Doe de knoflook, komijn, cayennepeper, paprikapoeder, Spaanse peper, saffraan, peterselie en koriander in een keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper en meng alles goed.
Roer het citroensap en de olijfolie erdoorheen tot je een grove pasta hebt. (Je kunt dit ook met een grote vijzel doen.)
Doe in een grote kom, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
Je kunt de chermoula gebruiken om er vis of vlees mee in te wrijven. Laat minimaal 20 minuten intrekken.
Voedingswaarde pp: 101,5 Kcal., 0,9 Eiw., 9 Vet., 3 Kh.
Bron: Kookboek Een Maand In Marrakesh
Met dank aan Springtime die het gevonden heeft.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 06 apr 2013 13:40    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1