Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Dr. Frank: Amusesoepje met spruitjes en amandeltopping.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Amusesoepje met spruitjes en amandeltopping. ook Low carb
Bereidingstijd: 30 à 40 min.
8 personen.
Ingrediënten:
1 kleine ui;
1 cm verse gemberwortel;
300 g spruitjes;
1½ eetlepel olijfolie;
1 theelepel kerriepoeder;
500 ml kippenbouillon;
3 eetlepels amandelschaafsel;
3 eetlepels verse koriander;
3 eetlepels geraspte oude kaas;
75 ml kook room;
zout en versgemalen peper.
Extra nodig:
rasp;
staafmixer en 8 kleine hittebestendige glaasjes.
Voorbereiding:
Pel en snipper de ui fijn. Schil de gemberwortel en rasp de gember fijn. Maak de spruitjes schoon en halveer deze.
Bereiding
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui met de gemberwortel en kerriepoeder.
Verwarm de spruitjes ca. 2 minuten mee. Voeg de kippenbouillon toe en laat de soep ca. 15 à 20 minuten met het deksel op de pan op zacht vuur koken tot de spruitjes gaar zijn.
Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin. Hak het amandelschaafsel en de koriander fijn en meng deze door de kaas tot amandeltopping.
Pureer de soep en breng deze op smaak met kookroom, zout en peper. Verdeel de amusesoep over 8 glaasjes en garneer elk glas met een lepel amandeltopping.

Bron: Verse Oogst.
Met dank aan Drammertje die het weer gevonden heeft
******************************************************************************
Noot van Emilie: je kunt de soep natuurlijk óók in een gewone soepkom schenken Idee
Maar dan heb je er géén 8 Uitroep Lachen

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 10 apr 2013 19:34    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1