Onderwerp menu

Forum: Gezonde Recepten
Subforum: Gezond eten & Vegetarische recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Advertentie



Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Advertentie

Get in Shape
Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Advertentie

Dosa??s of Indiase flensjes van linzen en rijst.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11874
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Dosa??s of Indiase flensjes van linzen en rijst.



Ingrediënten:

1 kop = 240 ml = een flinke koffiemok.

½ kop (90 gr) rode linzen of andere kleine peulvruchten;
½ kop (90 gr) zilvervliesrijst;
1 theelepel fenegriekzaadjes;
2 theelepels gemberpoeder;
1 theelepel gemalen korianderzaad;
¼ theelepel Chilivlokken;
¼ theelepel zout;
1 kop (240 ml) en 3/4 kop (180 ml) water (plus extra water om te weken).

Bereiding

Doe de linzen, rijst en fenegriekzaadjes in een kom en zet ze ruim onder water. Dek af en zet weg bij kamertemperatuur. Laat 12 tot 24 uur weken.

Giet de rijst en linzen af en doe ze samen met de rest van de kruiden in de mengkom van een blender of staafmixer. Voeg 1 kop water toe en pureer tot een glad beslag. Afhankelijk van de kracht van je apparaat kan dit enkele minuten duren. Doe nu het overige water erbij, zodat het beslag mooi dun wordt. Als je wilt, kun je het beslag nu nog een paar uur op kamertemperatuur laten staan. Het wordt dan wat luchtiger en krijgt een lichte "zuurdesem" smaak. Je kunt ook meteen de flensjes bakken.

Verwarm een anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur. Doe een scheutje olie in de pan en wrijf dit uit met een stukje keukenpapier. Bewaar het vette keukenpapier. Giet ongeveer een flinke sauslepel vol beslag in de pan en smeer het met de achterkant van de lepel in een rustige spiraalbeweging uit over de pan. Laat de dosa rustig bakken tot hij aan de onderkant goudbruin is en leg hem dan op een bord (ze hoeven maar aan één kant te bakken).

Vet de pan opnieuw in met het bewaarde keukenpapier en bak de volgende dosa op dezelfde manier. Ga door tot het beslag op is. Vul de dosa's bijvoorbeeld met curry, tomatensalade of mangosalade.

Eet smakelijk.

Bron: http://vegetus.nl/


P.S. In plaats van linzen kun je ook andere soorten kleine peulvruchten zoals ogenboontjes, mungbonen of spliterwten gebruiken. De kruiden kun je naar eigen smaak aanpassen. Je kunt er zelfs bladgroente, zoals boerenkool, spinazie en snijbiet in verwerken door die mee te pureren met het beslag.

Serveer de dosa's als "eetbaar bestek" bij een uitgebreide Indiase maaltijd of als een simpel lunchgerecht. Vul ze met curry of salade of geef ze er los naast. Zowel het beslag als de pannenkoekjes zelf zijn in de koelkast een paar dagen houdbaar, dus je kunt ook een wat grotere hoeveelheid maken en daar meerdere dagen van eten.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 11 feb 2015 22:05    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1