Wat mag ik hier?
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen Je mag geen reacties plaatsen Je mag je berichten niet bewerken Je mag je berichten niet verwijderen Ja mag niet stemmen in polls
*Als je inlogd mag je meer.
Auteur |
Bericht |
love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
De 10 lekkerste, simpelste dressings.
Dit is een klein overzichtje van enkele eenvoudige maar onmisbare dressings voor allerlei soorten salades. Gebruik voor de vinaigrettes (dressings op basis van olie en azijn/citroensap) een leeg, schoon jampotje om de ingrediënten in te mengen. Schud het potje goed om te zorgen dat de olie en azijn zich mengen. Controleer tijdens het maken van de dressing altijd of de smaak in orde is. De aangegeven hoeveelheden zijn richtlijnen. In de praktijk gaat het om het vinden van de juiste smaakbalans.
Vinaigrette met witte wijnazijn en honing:
6 el olijfolie;
2 el witte wijnazijn;
1 tl honing;
evt. zout en peper.
Citroenvinaigrette:
2 el citroensap;
5 el olijfolie;
evt. zout en peper.
Basilicumdressing met pijnboompitten:
2 el balsamicoazijn;
5 el olijfolie;
1 flinke handvol verse basilicum, fijngehakt;
1 flinke handvol pijnboompitten, geroosterd en gehakt;
evt. zout en peper.
Vinaigrette met mosterd:
6 el olijfolie;
2 el Dijon mosterd;
2 el rode of witte wijnazijn;
evt. zout en peper.
Dressing van limoensap en koriander:
2 el limoensap;
3 el verse koriander, fijngehakt;
125 ml olijfolie;
1 el witte wijnazijn.
Yoghurtdressing:
150 ml yoghurt;
2 el witte wijnazijn;
1 el verse munt, fijngehakt;
1 el verse peterselie, fijngehakt;
versgemalen zwarte peper.
Blauwe-kaasdressing:
75 g blauwe kaas, verkruimeld (bv. Roquefort);
1 teentje knoflook, geperst;
225 ml zure room of dikke yoghurt;
1 el witte wijnazijn;
2 el verse peterselie, fijngehakt;
versgemalen zwarte peper.
Honing-mosterddressing:
1 el grove mosterd;
1 el Dijon mosterd;
1 el heldere honing;
1 el citroensap of witte wijnazijn;
4 el olijfolie;
evt. zout en peper.
Pestovinaigrette:
2 á 3 el witte wijnazijn;
2 tl pesto;
75 ml olijfolie;
evt. zout en peper.
Oosterse dressing:
1 el mosterd;
1 el Japanse sojasaus;
1 el balsamicoazijn;
2 el olijfolie;
1 el sesamolie;
evt. zout en peper.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.saladesenzo.nl/
Laatst aangepast door love- to-cook op do 03 dec 2015 22:41, in totaal 2 keer bewerkt |
|
Naar boven |
|
Geplaatst: zo 25 mei 2014 20:04 |
|
|
|
|
|
Tijden zijn in GMT + 1 uur
|
Pagina 1 van 1 |
|