NinaM Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 18-3-2014 Berichten: 8057 Dieet: Low carb
|
|
Citroenkip met geroosterde paprikadip
Ingrediënten:
2 Biologische citroenen (niet-biologische citroenen even in water met azijn laten weken)
1 eetlepel amandelmeel of sojameel
1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
1 teentje knoflook, geperst
2 kipfilets, in lange repen gesneden
1/2 pot geroosterde paprika's, uitgelekt
1/2 bakje ricotta (kaas, a 250 g)
kokosolie om in te vetten
satéstokjes
Nodig: citroenrasp, stevige plastic zak, grillpan / platte koekenpan, hoge kom of blender
Voorbereiden
Citroenen schoonboenen en schil raspen (citroenen worden verder niet gebruikt). In plastic zak citroenrasp met amandelmeel, Italiaanse kruiden, knoflook, zout en peper mengen. Kiprepen toevoegen, zak dichtknopen en goed schudden om kip gelijkmatig met kruiden te bedekken. In koelkast smaken minstens 30 min. laten intrekken.
Bereiden
Kipfilets in de lengte aan satéstokjes spiezen. In hoge kom paprika's met ricotta pureren. Mengsel op smaak brengen met zout en peper. Grillpan verhitten en met kokosolie bestrijken. Kipsaté in ca. 6 min. op matig vuur bruin en gaar grillen. Gegrilde kip koud of warm met paprikadip serveren.
Bron: http://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R342758/citroenkip-met-geroosterde-paprikadipbanana! |
|