love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Bloemkoolsalade met kokos.
Bloemkool weer eens heel anders gemaakt met spicy kruiden.
Ingrediënten voor 4 personen:
2 tl gemalen koriander (ketoembar);
2 tl gemalen kurkuma (koenjit);
1 tl Chilipoeder;
5 el gemalen kokos (bakje 55 gr);
3 el zonnebloemolie;
2 cm verse gember (biologisch), geschild;
2 tl komijnzaadjes;
1 bloemkool, in roosjes;
1 bakje verse koriander (15 gr), blad fijngesneden.
Bereiding:
Doe de gemalen koriander, de kurkuma, het Chilipoeder, het kokos en zout naar smaak in een kom. Voeg 150 ml water toe en roer glad.
Verhit de olie in een hapjespan. Snijd de gember fijn en roerbak met het komijnzaad maximaal 1 min. op middelhoog vuur. Voeg het kruidenmengsel toe aan het gember/komijnmengsel. Voeg de bloemkool toe en roer door elkaar. Stoof met de deksel op de pan in 6 min. beetgaar.
Schep de bloemkool in een schaal en laat afkoelen. Strooi er de koriander en zout naar smaak over.
Eet smakelijk. |
|