love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Bloemkool met mosterdsaus en kipfilet.
Ingrediënten voor 4 personen:
4 kipfilets;
800 gr bloemkoolroosjes uit de diepvries/vers;
2 eetlepels grove mosterd;
2 eetlepels olijfolie;
zout enpeper;
Bereiding:
Kook de bloemkoolroosjes 20 minuten.
Verhit ondertussen de olie in een grote pan met antiaanbaklaag. Bak de kipfilets 20 minuten op een zacht vuurtje. Draai de stukken om, zodra ze half gebakken zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Laat de bloemkool uitlekken. Houd de groenten warm.
Haal de kipfilets uit de pan, en houd het vlees warm door het met aluminiumfolie te bedekken.
Blus het kookvocht met 10 cl water. Breng aan de kook en roer met een houten spatel het aanbaksel van de bodem los. Voeg er de mosterd aan toe zodra de saus de saus begint te pruttelen en laat deze nog 2 minuten onder voortdurend roeren op het vuur staan. Voeg een beetje zout toe.
Snijd de kippenborst in sneetjes en schik deze op de borden. Voeg er de bloemkoolroosjes bij en overgiet deze met mosterdsaus. Werk af met wat peterselie.
Lekker met aardappelschijfjes voor het hele gezin.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.okokorecepten.nl/ |
|