love to cook Vaste Weegclubfan
Geregistreerd op: 9-2-2004 Berichten: 119 Dieet: Gezond eten
|
|
Eieren in een Cocotte. Dit is het basis recept!
Ingrediënten voor 2 personen:
4 verse eieren;
zout;
4 eetlepels slagroom of Alpro Soya Cuisine.
Bereiding
Met Cocotte bedoelen we een klein bakje van bv. aardewerk of ovenvast glas. Je kan ook gebruik maken van bakjes van aluminiumfolie die je naderhand kan weggooien of van gietijzeren bakjes die geëmailleerd zijn.
De eieren worden steeds geserveerd in hun bakje. Je moet op de volgende zaken letten. Eerst warm je de bakjes op, bv. in heet water en droogt ze af. Je bebotert de bakjes nu. Daarop doe je een eetlepel verwarmde slagroom. Hierop breek je dan een of twee eieren. De bakjes worden in de oven in een au bain marie gezet, waarvan het kokende water maximaal tot de halve hoogte van de bakjes moet reiken. Je zet de bakjes gedurende 6 à 8 minuten in de au bain marie. Strooi er zout op als de bakjes uit de oven komen. Droog ze daarna goed af en zet ze op tafel.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.culinairkookboek.nl/ |
|