love- to-cook Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11686 Dieet: Gezond eten
|
|
Authentieke Thaise kip met cashewnoten.
Dit oorspronkelijk Thaise recept is een beetje aangepast. Groenten en kruiden kun je naar eigen smaak aanpassen en de kip kan vervangen worden door een stevige tofu. Serveren met jasmijnrijst. De hoeveelheid chili-knoflookpasta bepaalt de scherpte van het gerecht.
Ingrediënten
Porties: 4.
1 eetlepel koolzaadolie
1 grote ui, fijngesneden
1 grote gele paprika, fijngesneden;
3 eetlepels ketchup;
2 eetlepels oestersaus;
1 eetlepel ketjap;
75 ml kippenbouillon;
1 theelepel ruwe rietsuiker;
1 theelepel Thaise chili/knoflookpasta;
4 kipfilets, in blokjes;
1 courgette, in stukjes;
1 gele courgette, fijngesneden;
175 gr broccoli, fijngesneden;
200 gr verse champignons, in vieren;
75 gr ongezouten cashewnoten.
Bereiding:
In een koekenpan op een middelhoog vuur de olie verhitten en daarin ui en gele paprika gaar bakken. Ketchup, oestersaus, ketjap, kippenbouillon, suiker en chili pasta erdoor roeren. Kip, courgette, broccoli en champignons toevoegen. 10 minuten laten koken tot de groenten gaar zijn en het vleessap helder is. Net voor het opdienen de cashewnoten erdoor roeren.
Eet smakelijk.
Bron: http://www.ah.nl/ |
|