Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: witloftimbaaltje met snoekbaars en garnalen

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Goldwingstar
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 19-2-2004
Berichten: 10298
Dieet: Gezond eten (GLUTENVRIJ)
Woonplaats: Brabant


  Reageer met quote
Witloftimbaaltje met snoekbaars en garnalen



Ingrediënten
8 witlofstronkjes
1 citroen
50 gram boter
bieslook
enkele takjes citroenkruid
nootmuskaat
peper en zout
400 gram snoekbaarsfilet (alternatief: zeeduivel)
300 gram Hollandse garnaaltjes
8 rivierkreeftjes
blikje ansjovisfilet
2 eiwitten
2 dl. room
4 dl. visfond
2 dl. witte wijn
3 sjalotjes
2 eetlepels roux
2 dl. room

Benodigdheden
8 timbaaltjes
staafmixer

Werkwijze
Kook de witlof in 1 dl. water met een klontje boter, nootmuskaat, peper, zout en citroensap.
Maal de snoekbaarsfilet met het eiwit, 4 ansjovisfiletjes (in plaats van zout), peper en de room tot een fijne farce.
Laat de versnipperde sjalotjes in wat boter slinken en giet er de visfond en wijn op.
Tot de helft inkoken, zeef door en binden met wat roux.
Voeg de room erbij en laat de saus rusten
Bekleed 8 beboterde timbaaltjes met de witlofblaadjes (puntjes naar onderen) en spuit er met een effen spuitmondje de farce tegen.

Meng de garnalen met de helft van de saus en vul hiermee de timbaaltjes af.
Sluit ze af met een laagje farce en vouw de witlofblaadjes erover.
Poucheer de timbaaltjes ??au bain-marie?? of stomen in een steamer of stoompan.

Klop voor de saus de eierdooiers en citroensap met 2 dl. water op tot een homogene emulsie.
Druppel er de geklaarde boter in en mix (staafmixer) er de rest van de visfond bij.
Meng er de fijn gehakte bieslook door en hou de saus warm.

Presentatie
Stort de timbaaltjes in het midden van een warm bord en lepel de saus er rond om heen.
Versieren met enkele citroenkruidblaadjes en leg op het timbaaltje een rivierkreeftje.

_________________

_________________
MIJN YOUTUBE opklikken
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: ma 20 aug 2007 21:05    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1