Two noten chocolade taart.
150 gram amandelen (gepeld)
150 gram walnoten (zonder vliesje als het kan)
250 gram licht gezouten boter
volle dessertlepel cacao poeder
vloeibare zoetstof(sacharinebasis) toevoegen i.p.v 100 gr. suiker
1 vanillestokje
1 reep Swiss chocolade (70%)
6 eieren
Warm de oven voor op 190 graden en vet een springvorm in. Leg eventueel wat
bakpapier op de bodem.
Doe de amandelen en walnoten in een foodprocessor en maal ze tot het bijna
poeder is. Breek de chocolade in stukjes en doe bij de noten, doe de cacao
poeder erbij en laat de processor draaien tot de chocolade helemaal fijn is
en alles vermengd is met het noten mengsel. Doe het notenmengsel in een zeer
ruime kom.
In de foodprocessor doe je de boter met de suiker en laat dit even draaien,
snij het vanillestokje door en schraap de binnenkant leeg en doe dit bij het
boter mengsel. Splits de eieren (er mag absoluut geen eigeel bij de witten
terecht komen!) en voeg de 6 eidooiers aan de boter toe en laat dit draaien
tot een romige massa. Meng het dan goed met het notenmengsel.
In een kom doe je de eiwitten, voeg een snuf zout toe en sla ze stijf tot je
er pieken van kunt draaien. Spatel dit heel voorzichtig door het
notenmengsel en giet het in de bakvorm. Bak de taart op 190 graden (ongeveer
50 a 60 minuten), het mes of de breinaald moet er bijna schoon uitkomen als
je erin prikt. Serveren met slagroom of klein bolletje ijs. Hij is het
lekkerst als hij nog een beetje warm is.
Voor de verandering kun je over de taart nog een laagje cocos strooien en dan de oven in.
groetjes Greetje _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|