Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: saltimbocca van zalm

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Ellen
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 31-1-2004
Berichten: 53999
Dieet: Gezonder leven
Woonplaats: Amersfoort


  Reageer met quote
Saltimbocca van zalm

Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 zalmfilets (van ong. 200g)
- 4 sneden (gedroogde) ham
- een tiental blaadjes verse basilicum
- 2 bolletjes mozzarella
- teentje knoflook
- 1dl witte wijn
- 1dl room
- 1/2 blokje visbouillon
- 1 sjalotje
- enkele halfgedroogde tomaatjes
- peper, zout, italiaanse kruidenmix

Bereiding:
Start met het sausje: witte wijn, room, blokje visbouillon en het gesnipperde sjalotje zachtjes laten koken tot de saus wat dikker wordt.

Zalmfilets overlangs snijden in plakken van ong. 1cm dik (meestal is dat gewoon doormidden snijden) en kruiden met peper en zout. Dan een snede ham erop, fijngesnipperde knoflook, helemaal beleggen met blaadjes verse basilicum en plakjes mozzarella. Kruiden met italiaanse kruidenmix, peper en zout.

De zalmpakketjes even aanbakken in een (antikleef)pan en dan voor 3 à 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Serveren met het sausje en afwerken met de halfgedroogde tomaatjes.

Bron:Melanie29 (Atkins forum)

_________________
Overzicht Donaties


Laatst aangepast door Ellen op zo 24 mrt 2013 23:09, in totaal 1 keer bewerkt
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: ma 19 jul 2010 17:50    
Vrouw Weeggegevens   Dipinipi
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 6-11-2007
Berichten: 43842
Dieet: suikerbewust en vetarm
Woonplaats: Giessen


  Reageer met quote
mmmmm smullen

_________________
Donaties
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: ma 19 jul 2010 19:14    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1