Saltimbocca van zalm
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 zalmfilets (van ong. 200g)
- 4 sneden (gedroogde) ham
- een tiental blaadjes verse basilicum
- 2 bolletjes mozzarella
- teentje knoflook
- 1dl witte wijn
- 1dl room
- 1/2 blokje visbouillon
- 1 sjalotje
- enkele halfgedroogde tomaatjes
- peper, zout, italiaanse kruidenmix
Bereiding:
Start met het sausje: witte wijn, room, blokje visbouillon en het gesnipperde sjalotje zachtjes laten koken tot de saus wat dikker wordt.
Zalmfilets overlangs snijden in plakken van ong. 1cm dik (meestal is dat gewoon doormidden snijden) en kruiden met peper en zout. Dan een snede ham erop, fijngesnipperde knoflook, helemaal beleggen met blaadjes verse basilicum en plakjes mozzarella. Kruiden met italiaanse kruidenmix, peper en zout.
De zalmpakketjes even aanbakken in een (antikleef)pan en dan voor 3 à 4 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.
Serveren met het sausje en afwerken met de halfgedroogde tomaatjes.
Bron:Melanie29 (Atkins forum)_________________ Fijne feestdagen en dank voor jullie Weegclub donaties
EA Vos
NL16INGB 0005 4640 33
Overzicht Donaties
Laatst aangepast door Ellen op zo 24 mrt 2013 22:09, in totaal 1 keer bewerkt |