Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: omelet met spinazie en ansjovis

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Ellen
Beheerder
Beheerder


Geregistreerd op: 30-1-2004
Berichten: 52723
Dieet: Gezonder leven
Woonplaats: Amersfoort


  Reageer met quote
Omelet met spinazie en ansjovis

Voor 4 personen
Ingrediënten
600 g diepvriesspinazie (in bladeren)
2 koffielepels olijfolie
8 gezouten ansjovissen
8 eieren
wijnazijn
zout
peper

Ontdooi de spinaziebladeren in de microgolfoven. Verhit de helft van de olie in een pan met antiaanbaklaag. Doe de spinaziebladeren in de pan en laat ze onder voortdurend roeren 10 tot 15 minuten stoven. Giet de spinazie in een zeef en laat ze 15 minuten uitlekken. Roer regelmatig om. Pers er met de hand de rest van het vocht uit.
Was de ansjovissen onder stromend water. Hak 4 ansjovissen met een scherp mes in heel fijne stukjes. Breek de eieren in een kom en doe er de fijngehakte ansjovis bij. Klop de eieren goed op. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Doe de spinazie samen met de andere ansjovissen in een kom en warm ze 2 minuten op in de microgolfoven.
Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag. Laat het vuur goed heet worden. Giet de eieren in de pan. Bak de omelet droog of smeuïg, al naar gelang uw voorkeur.
Laat de omelet op een schotel glijden. Leg de spinazievulling op de ene helft van de omelet en klap de omelet toe. Besprenkel met enkele druppels wijnazijn. Dien meteen op.

_________________
Een gezond en fit 2023

Overzicht Donaties
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Bekijk de homepage BerichtGeplaatst: ma 10 apr 2006 12:54    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1