Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: bramenbavarois en snelle bramenjam

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Magda
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-2-2004
Berichten: 694
Dieet: Karin de Zoete
Woonplaats: Betuwe


  Reageer met quote
Het is weer bramentijd en als je een struik weet te staan ga ze dan nu plukken, ze zijn heerlijk door de zon rijp gestoofd.

Bramenbavarois
400 gram bramen
4 blaadjes gelatine
250 ml verse slagroom
7 ml natrena vloeibaar

Pureer 250 gram bramen in de blender of met de staafmixer. Week de gelatineblaadjes in ruim koud water. Breng de puree met 5 ml natrena in een pannetje aan de kook. Zodra het kookt van het vuur af en de uitgeknepen gelatineblaadjes er meteen door roeren. Laat het mengsel afkoelen. Klop de slagroom met 2 ml natrena lobbig, spatel het afgekoelde bramenmengsel er door en daarna de rest van de bramen er doorheen spatelen. Schep het in een met koud water omgespoelde puddingvorm en laat het een paar uur in de koelkast opstijven.

Bramenjam
Gelijk als aan de eerste 4 regels van het recept hierboven. Het is niet lang houdbaar, maar je kan porties invriezen. Lekker op een fijnlijntje of op een molbobolletje.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 09 aug 2004 20:57    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1