Deze dikke en voedzame maaltijdsoep wordt op smaak gemaakt met kardemom, wat een briljante combinatie blijkt te zijn. Naar gelang de voorkeur kun je er een gevulde of romige soep van maken.
1 el. arachideolie of zonnebloemolie
500 gr. bloemkool, in kleine roosjes
150 gr. courgette in stukjes
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
3 lente uitjes(witte en groene delen), gesnipperd.
zeezout en versgemalen zwarte peper
1/2 theel kardemonzaad(van ca. 20 peulen), gemalen in specerijmolen of met een vijzel of stamper gemalen.
gemalen nootmuskaat
2,5 dl kokosmelk
3.75 dl groentebouillon
voor 4 personen.
Verhit een pan met deksel op middelhoog vuur en doe de olie er in.
Voeg de bloemkool, de courgette, de knoflook en de lente-uitjes toe met wat peper en zout, de kardemon en de nootmuskaat.
Roer, doe de deksel op de pan en laat 10 minuten bakken; schep af en toe om.
Schenk de kokosmelk en de bouillon erbij en breng aan de kook.
Laat 10 minuten zachtjes koken tot de bloemkool zacht is.
Laat even afkoelen en pureer de soep met een staafmixer.
Lekker met Sesamknackebrod
koolh. 8 gr
eiwit 8 gr
calorieen 192
voedingsvezels 3 gr.
vet 15 gr.(verzadigd vet 6 gr) _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|