Dit luchtige nagerecht is een heerlijke combinatie van chocolade en koffiemousse, die om en om in hoge glazen geschept worden.
1 el koffie-extract met cicorei
4 tl cacao en wat extra voor het bestuiven
2 tl instantpoeder voor chocoladedrank
1.5 dl halfvolle creme fraiche en 8 tl voor erbij
4 tl gelazone(agar agar, plantaardig geleermiddel)
of gelatinepoeder
2 el kokend water
2 grote eiwitten
2 el basterdsuiker (zoetstof)
4 koffieboontjes van chocola, voor erbij
BEREIDING:
Verdeel de creme fraiche over 2 kommen
Roer de room en de ene kom om met het koffieextract.
Roer de room in de andere kom om met de cacao en het chocopoeder.
Los in een kommetje het gelatinepoeder op in kokendwater.
Zet het kommetje weg.
Klop in een volstrekt vetvrije kom het eiwit stijf met de suiker of vloeistof.
Verdeel het eiwitschuim over de 2 kommen met room.
Verdeel het gelatinepapje over de 2 kommen en schep het met een metalen lepel door de room.
Schep in 4 hoge glazen om en om een lepel van beide mousses.
Ga voorzichtig met een schone lepel of vork door de gevulde glazen.
Zet de glazen1 uur in de koelkast voor het opstijven.
Scep voor het opdienen 2 theelepels creme fraiche op elk gevuld glas, leg er een chocoladeboon op en strooi er cacaopoeder over.
Zet de glazen op tafel.
TIP:
Gelazone is een vegetarische variant van gelatine.
Verkrijgbaar in de reformzaak. _________________ Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat
|