love- to-cook Weegclubfan voor het leven
Geregistreerd op: 10-4-2014 Berichten: 11682 Dieet: Gezond eten
|
|
Aspergesalade met gerookte zalm en rivierkreeftjes.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 courgette, diagonaal in dunne plakken;
500 gr groene asperges;
200 gr koelverse of diepvries doperwten;
3 eetlepels olijfolie;
50 gr blauwschimmelkaas (Gorgonzola of bleu d'Auvergne);
1 eetlepel citroensap;
200 gr gerookte zalm, in brede repen;
100 gr rivierkreeftjes.
Bereiding:
Bestrooi de plakken courgette met wat zout en laat ze even liggen. Snijd de houtachtige uiteinden van de asperges en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Kook de asperges en doperwten in ruim water met zout in 4 à 6 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud water af en laat ze uitlekken. Bestrijk de courgetteplakken dun met olijfolie en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin en gaar. Prak de kaas fijn in een diep bord en meng het met het citroensap en 2 à 3 eetlepels water tot een smeuïge saus. Klop de rest van de olijfolie erdoor en breng de dressing op smaak met peper. Meng de asperges, doperwten en courgette in een kom met 2 eetlepels dressing en verdeel de groente over diepe borden. Drapeer de repen zalm op de aspergesalade. Verdeel de rivierkreeftjes ertussen. Sprenkel de rest van de dressing erover.
Extra benodigd:
Grillpan.
Meng voor wat meer kleur ook geroosterde rode en gele paprikarepen door de salade.
Bevat per portie:
295 kcal;
25 gr eiwit;
17 gr vet;
11 gr koolhydraten.
Eet smakelijk. |
|