Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Asperge's traditioneel

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Libby
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 11-2-2004
Berichten: 8514
Dieet: Alles met mate


  Reageer met quote
Slierasperge “zoals het hoort” 4 personen

2 kg.witte asperges (AA-Super)
zout
500 gr. gekookte ham in plakken
8 eieren, gekookt, gepeld en gehalveerd

Leg de asperges voor gebruik een half uur in koud water. Schil de asperges en snijd de houtige uiteinden eraf. Bewaar schillen en uiteinden. Leg de schillen en de uiteinden op de bodem van een pan, dek af met een schone theedoek zonder luchtjes. Leg daarop de geschilde asperges. Vul op met water, een el boter (2 mag ook) en zout. Breng de asperges aan de kook, laat 5 minuten zachtjes doorkoken en draai het vuur dan uit. Laat de pan met het deksel erop nog 20 minuten staan en controleer dan of de asperges gaar zijn.

Voor de saus:
½ dl kookvocht
1 el crème fraîche
½ dl droge witte wijn
½ dl slagroom
100 gr. boter
peper en zout
cayennepeper

Verwarm het kookvocht in een steelpannetje. Voeg hier de slagroom (voorzichtig anders gaat het schiften) crème fraîche, witte wijn en 1 gare asperge aan toe en laat dit inkoken tot de helft van het volume. Pureer de saus met de staafmixer en wrijf door een zeef. Roer de boter erdoor en breng op smaak met zout, peper en cayennepeper.

Verdeel de asperges over 4 borden, leg de gehalveerde eieren aan de bovenkant van de asperges, verdeel de ham over de asperges en giet de aspergesaus er overheen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 31 mei 2006 16:14    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1