Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Andijvie stamppot met knapperig gebakken rookvlees.

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62916
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Andijvie stamppot met knapperig gebakken rookvlees.

Ingrediënten voor 2 personen:

300 gram knolselderij;
300 gram bloemkoolroosjes;
½ stronk andijvie;
1 eetlepel olijfolie (extra vierge);
zout en peper;
verse nootmuskaat;
1 pakje runder rookvlees (100 gram).

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C.
Bekleed een grote bakplaat met bakpapier en verdeel de plakjes rookvlees erover. Bak rookvlees in 10 minuten krokant (je moet het zo kunnen afbreken).
Snijd de knolselderij in kleine stukjes. Hoe kleiner de stukjes zijn, hoe sneller ze gaar zijn (en ik wil dat ze tegelijk met de bloemkool gaar zijn).
Kook de knolselderij en de bloemkool in 8 à 10 minuten gaar.
Was de andijvie en snijd deze in fijne reepjes.
Giet de knolselderij en de bloemkool af.
Voeg nu 1 eetlepel olijfolie aan de knolselderij en bloemkool toe en maak op smaak met peper en zout (houd er rekening mee dat het rookvlees wat er straks door gaat ook al zout is).
Rasp er nu verse nootmuskaat over naar smaak.
Stamp met een aardappelstamper tot een puree.
Voeg de andijvie toe en roer goed door. Zelf vind ik het lekker om de andijvie nog een minuut mee te verwarmen, zodat het nog iets slinkt, maar nog wel knapperig is.

Verdeel de stamppot over twee diepe borden en verkruimel de plakjes rookvlees erover.

Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 25 jan 2016 10:04    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1