Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Grip op Koolhydraten recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Vis en Garnalen Bolognese Saus

Auteur Bericht
Vrouw   JeanneDoe
Ik wil afvallen bij de weegclub
Ik wil afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 9-1-2023
Berichten: 3



  Reageer met quote
Voorbereiding: 30 min.
Kooktijd: 30 min.
Klaar in: 60 min.
Niveau: Makkelijk

Ingrediënten
- 200 gram gepelde tomaten (blik, maar vers mag ook)
- 200 gram witvis filet (kabeljauw, wijting, etc)
- 100 gram garnalen
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 50 gram mascarpone
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 selderij stengel, in plakjes
- 1/2 wortel, in stukjes
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 knoflookteen, geperst of fijngehakt
- 1 laurierblaadje
- 1 takje tijm (of een theelepel gedroogde)
- 1 takje rozemarijn (of een theelepel gedroogde)
- 1 bouillonblokje

Nutritionele Waarde per Portie

Aantal porties per recept: 2

Vet: 45,4 gram
Eiwit: 40,4 gram
Netto koolhydraten: 7,6 gram
Calorieën: 611 kcals

Bereiding
1. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Zodra de olie heet is, de fijngesneden groente toevoegen. Bak alles ongeveer 10 minuten op laag vuur
2. Voeg de gepelde tomaten, inclusief vocht, en de kruiden en zout en peper toe. Doe er 100 ml water en het bouillonblokje bij. Breng het geheel aan de kook en laat het, af en toe doorroeren, op laag vuur inkoken
3. Als de saus op de gewenste dikte is, het laurierblaadje, de rozemarijn- en tijm-stengels verwijderen
4. Voeg de vis toe en laat het nog eens tien minuten op laag vuur mee garen, totdat de vis gaar is
5. Voeg op het laatst de garnalen toe en verwarm ze door
6. Serveren met de geraspte Parmezaanse kaas en mascarpone

Bron: https://sachakay.com/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 09 jan 2023 11:34    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1