Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: heldere bouillon met koriander-muntpesto Fase 2,3,4

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Magda
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-2-2004
Berichten: 693
Dieet: Karin de Zoete
Woonplaats: Betuwe


  Reageer met quote
Heldere bouillon met koriander-muntpesto
Aantal personen: 4

Ingredi?«nten:

2 teentjes knoflook
1 cm verse gemberwortel
25 gr korianderblad
15 gr munt
25 gr pijnboompitten
2 vleestomaten (of blikje tomatenstukjes)
125 gr tahoe
2 bosuitjes
9 dl runderbouillon (eventueel van tablet)
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels olijfolie
Peper
Zout

Bereiding:

Pel de knoflook en schil de gemberwortel.
Was de koriander en de munt en laat ze uitlekken.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de tahoe in blokjes.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Hak de knoflook, gember, koriander, munt, pijnboompitten en het citroensap in een keukenmachine fijn.
Schenk de olie in de draaiende machine en meng tot een egale pasta
Breng die op smaak met ruim peper en wat zout.
Breng de bouillon aan de kook, voeg de tomaten, tahoe en bosui toe en warm 2 minuten door.
Verdeel de pesto over de borden, schep de soep erop.

Variatietip:
Vervang voor een vegetarische soep de runderbouillon door kruiden- of groentebouillon.
Of,
Met peterselie-muntpesto:
Vervang de koriander door een gelijke hoeveelheid peterselie
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 21 mrt 2004 15:57    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1