Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Cheesecake met kersen 9 Smart Ponts per portie

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love to cook
Vaste Weegclubfan
Vaste Weegclubfan


Geregistreerd op: 9-2-2004
Berichten: 119
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Cheesecake met kersen. smartPoints waarden per portie: 9.

Ingrediënten voor 12 porties:

210 gr bloem;
180 gr poedersuiker;
½ koffielepel bakpoeder;
zout;
3 eieren;
80 gr margarine tot 70% vet;
2 eetlepels koud water
1 pakje vanillepuddingpoeder;
1 vanillestokje;
250 gr magere kwark;
370 gr magere yoghurt;
½ citroen;
400 gr ontpitte kersen.

Bereiding:

Houd 10 gr bloem apart.

Meng 200 gr bloem, 80 gr poedersuiker, het bakpoeder, zout, 1 ei, de margarine en koud water en kneed. Het deeg mag iets kruimelig zijn. Kneed nog 1 à 2 eetlepels koud water geleidelijk door het deeg.

Bestuif de deegbal met bloem en rol rond uit. Leg het deeg in een met bakpapier beklede en de zijranden ingevette springvorm en zet 30 minuten in de koelkast.

Scheid 2 eieren. Klop het eiwit op en zet apart. Klop de eidooiers met 100 gr poedersuiker luchtig. Voeg het vanillepuddingpoeder, merg van een vanillestokje, kwark, yoghurt, sap van ½ citroen toe en roer goed. Meng het eiwit en de kersen onder het mengsel.

Giet het mengsel in de springvorm op het deeg, strijk het oppervlak glad en bak ongeveer 55 minuten goudbruin in een voorverwarmde oven op 170°C.

Laat de cake gedurende 15 minuten afkoelen en haal dan pas uit de springvorm. De taart moet volledig zijn gekoeld voor het snijden.
Bron: https://www.weightwatchers.com/[/size]
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 24 jan 2016 10:45    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1