Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gewokte garnalen met kerriesaus

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Gewokte garnalen met kerriesaus.



Ingrediënten voor 2 personen.
voor de saus:
½ appel (gebruik een iets zoetere appel, zoals de Pink Lady);
1 citroen;
20 gram verse gember;
2 tenen knoflook;
1 gedroogde vijg;
1 eetlepel sesamolie;
2 eetlepels appelazijn;
1 eetlepel kerriepoeder;
1 theelepel fijn zeezout.

Overige ingrediënten:
1 rode ui;
200 gram champignons;
500 gram Chinese kool;
1 eetlepel kokosolie;
300 gram grote wok garnalen (gepeld).

Bereiding:
Begin met het maken van de saus.
Was de appel en de citroen.
Verwijder het klokhuis uit de appel, snijd een halve appel in stukjes en doe in een keukenmachine of blender.
Rasp de schil van de citroen, pers het sap eruit en voeg toe.
Snijd gember, knoflook en de vijg in stukjes en voeg toe.
Voeg sesamolie, appelazijn, kerriepoeder en zeezout toe en blend tot een saus.
Snijd de ui in halve ringen en de champignons in plakjes.
Snijd het bladgedeelte van de Chinese kool in fijne reepjes en houd dit apart.
Snijd het dikke, stevigere gedeelte van de kool in stukjes en voeg bij de ui en champignons.
Verwarm de wok en voeg kokosolie toe.
Wok de garnalen tot ze roze zijn.
Voeg alle groenten toe, behalve het apart gehouden blad van de kool. Wok 5 minuten en haal de pan van het fornuis.
Voeg nu de rest van de kool toe. Door het dunne blad als laatste toe te voegen, blijft het nog wat knapperig.

Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 24 jan 2016 20:27    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1