Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Paleo recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Bataat/spinaziestamppot.

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Bataat/spinaziestamppot.



Ingrediënten:
2 grote zoete aardappelen met oranje vruchtvlees (bataat);
1 grote ui;
300 à 400 gr verse spinazie;
30 à 50 gr (gras)boter;
fijngemalen zaadjes van 3 groene kardamompeulen (toko);
zout.

Bereiding:
Schil de bataat en snijd hem in grote stukken. Kook de bataat in ruim water met wat zout tot gaar. Snijd ondertussen de ui in zeer fijne ringen, grove ringen zijn minder lekker in dit gerecht, en fruit deze in een klontje boter tot lichtbruin.

Was intussen de spinazie en verwijder de grove stelen (als je wilde spinazie gebruikt).
Wanneer de bataat gaar is, giet je hem af en stamp je hem tot puree met een flinke klont boter (zeker 30 gram). Roer er gelijk de gefruite ui (incl. aanhangende boter) doorheen en de rauwe spinazie. De spinazie slinkt door de warmte van de puree. Verwarm de puree op laag vuur als deze teveel is afgekoeld. In principe, als je vlug werkt, is de puree warm genoeg om de spinazie te verwarmen, maar soms is een paar minuutjes op het vuur toch nodig.
Breng op smaak met de fijngemalen kardamom en zout.

Bron: http://leogoespaleo.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 24 jan 2016 19:34    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1