Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Bruschetta (3x). Fase 2, Dr. Frank.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Bruschetta (3x).

Een feestelijk borrelhapje of voorgerechtje.

Pompoenhummus.

Ingrediënten:

150 gram verse pompoen (je kunt ook kant-en-klare pompoenblokjes kopen bij de Albert Heijn);
1 theelepel komijnzaad;
½ teentje knoflook;
1 takje rozemarijn;
1 eetlepel olijfolie.

Bereiding:

Snijd de pompoen in blokjes en kook zo??n 10 à15 minuten in een laagje water, tot de pompoen zacht is.
Doe de pompoen met de overige ingrediënten in een keukenmachine en mix tot een zachte hummus.
Voeg naar smaak wat peper en/of zout toe, en eventueel wat extra olie als je de hummus iets smeuïger wilt maken.

Knolselderijpuree.

Ingrediënten:

1 knolselderij;
50 gram mascarpone;
1 klontje boter.

Bereiding:

Snijd de onderkant van de knolselderij af, schil en snijd in blokjes.
Kook de knolselderij in een laag water zo??n 15 minuutjes, tot de blokjes zacht zijn.
Haal de pan van het vuur, giet af en stamp de knolselderij tot een puree.
Voeg de mascarpone en het klontje boter toe en roer dit door de puree.
Voeg naar smaak wat peper en zout toe. Dit kan warm op een koolhydraatarme boterham, maar is koud ook lekker!

Oesterzwammen topping.

Ingrediënten:

100 gram oesterzwammen;
2 takjes rozemarijn;
1 teentje knoflook.

Bereiding:

Maak de oesterzwammen schoon met een stuk keukenrol en snijd in heel fijne stukjes.
Verwarm een flinke scheut (olijf)olie in een koekenpan en pers de knoflook boven de pan, laat 1 minuutje op hoog vuur staan.
Voeg de oesterzwammen en fijngehakte stukjes rozemarijn toe en zet het vuur wat lager. Laat zo??n 8 à10 minuten staan, roer af en toe.
Voeg naar smaak wat peper en/of zout toe, en eventueel wat extra olie.

Alle drie de toppings kunnen op koolhydraatarm brood. Besmeer je boterham van tevoren met een beetje olijfolie en leg het een paar minuutjes in de grillpan, dan wordt hij heerlijk knapperig!

Bron: http://chickslovefood.com/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 26 nov 2015 19:40    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1