Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Yoghurt ijsjes. Kerstdessert.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Yoghurt ijsjes.
Kerst eten
Ingrediënten:

250 gram Griekse yoghurt;
vloeibare zoetstof naar smaak
10 gram eiwitpoeder (whey pure isolate) optioneel;
20 gram amandelmeel optioneel;
1 dopje vanille essence optioneel;
8 aardbeien gehalveerd;
16 blauwe bessen;
5 gram gemalen kokos om te bestrooien optioneel;
5 gram chocolade puur 85% (grof geschaafd) optioneel.

Bereiding:

Was de vruchten en snijd indien gewenst in kleinere stukken. Schaaf de chocola grof, ik gebruik daarvoor een kaasschaaf die veel te dikke kaasplakken maakt, maar die hiervoor perfect is!
Meng de yoghurt met vanille essence, amandelmeel en eiwitpoeder goed door elkaar. Ik gebruikte de hele vruchten bovenop de taart maar je kan (een deel) geprakt door de yoghurt roeren, dat geeft ook een mooi effect. Proef het yoghurtmengsel, en breng op smaak met zoetstof. Maak het iets zoeter dan je nu zou willen, in bevroren toestand lijkt het namelijk minder zoet, de kou "verdooft" je smaakpapillen.
Verdeel de yoghurt over de vorm die je wilt gebruiken, als je een taartvorm gebruikt is een stuk huishoudfolie erin wel handig, dan til je de ijstaart er straks makkelijk uit.
Druk de vruchtjes er half in en garneer met chocoladeschaafsel en gemalen kokos.
Zet minimaal 3 uur in de vriezer. De tijd is afhankelijk van de temperatuur van je vriezer en het volume van de ijsjes. Haal het ijs uit de vorm, snijd het in stukken (of wip uit de vormpjes) en bewaar de losse "ijsjes" in een bakje met bakpapier ertussen. Als je het ijs langer in de vriezer hebt laten staan, is het keihard, laat het ijs dan voor consumptie minstens 20 à 30 minuten op temperatuur komen.

Koolhydraten: 1,5 per stukje (8 gemaakt).

Bron: http://www.koolhydraatarmrecept.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 22 nov 2015 19:52    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1