Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Speculaas brokken. Fase 2, Dr. Frank.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Speculaas brokken. Sinterklaas en Zwartepiet


Ingrediënten:

20 gram lijnzaad, zelf malen;
20 gram pompoenpitten, zelf malen;
20 gram zonnebloempitten, zelf malen;
20 gram amandelmeel;
1 eetlepel roomboter zacht;
½ tl bakpoeder (wijnsteen);
1 eetlepel (10 gram) koek- of speculaaskruiden;
snufje zout;
stevia;
warm water;
melk bestrijken;
amandelschaafsel garnering.

Bereiding:

Verwarm de oven op 170°C.
Maal lijnzaad en pitten in een blender of koffiemolen of plet het in een vijzel. Meng alle ingrediënten, behalve het water, in een kom goed door elkaar. Vergeet het snufje zout niet dat is in elk baksel echt onmisbaar!
Voeg eerst een halve eetlepel warm water toe en meng goed door het deeg. Voeg zoveel warm water toe (per theelepel) tot je een stevige maar elastische deegbal hebt. Proef het deeg en breng goed op smaak, baksels zullen in de oven echt aan zoetkracht verliezen, dus maak het iets zoeter dan je zou willen. Voeg desgewenst nog zoetstof en/of speculaaskruiden toe.
Rol het deeg uit op bakpapier tot een grote plak (± ½ à 1 cm dik) en vorm er een rechthoek van. Bestrijk de bovenkant voorzichtig met melk en bestrooi met amandelschaafsel. Bak in het midden van de oven in 25 à 30 minuten gaar en knapperig.

Bron: http://www.koolhydraatarmrecept.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 15 nov 2015 19:24    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1