Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Mosselen in een kerriesausje.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Mosselen in een kerriesausje.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 kg mosselen;
5 cl olijfolie;
10 cl melk;
100 gram champignons uit blik;
3 sjalotjes;
4 eidooiers;
scheutje witte wijn;
1 theelepel kerrie;
1 citroen;
zout en peper;
¼ l magere crème fraîche.

Bereiding:

Kook de mosselen op een hoog vuur met de wijn en het bouquet garni, zodat ze open gaan. Verwijder de bovenste schaal en houd ze warm in een diep bord. Zeef het kookvocht en houd dat apart. De sjalotjes fijn snijden en laten wellen in de olijfolie, zodat ze niet bruin worden. Pureer de champignons in de mixer en doe ze bij de sjalotjes; roeren. De melk voorverwarmen en erbij doen met het kookvocht en de eidooiers. Op smaak brengen met peper, zout, de kerrie en citroensap. Onder voortdurend roeren 10 minuten laten koken en daarna de crème fraîche erbij doen. Over de mosselen gieten, 10 à 20 minuten in een warme oven zetten en direct opdienen.

Bron: http://www.lowcarbrecepten.nl/


P.S. Bouquet garni.
Ingrediënten:

enkele takjes peterselie;
enkele takjes tijm;
een of enkele laurierbladen;
evt. salie, rozemarijn, prei, wortel, ui, citroenschil, knolselderij, peperkorrels en kruidnagels.

Eiwit scheiden van eidooier.



Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 07 sep 2015 14:27    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1