Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gefrituurde oesterzwambolletjes/tomaat/komkommer/artisjok.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gefrituurde oesterzwambolletjes met tomaat, komkommer en artisjok.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 eieren;
1 zakje panko;
100 gr amandelmeel;
2 tomaten;
¼ komkommer;
Aceto balsamico;
4 artisjokharten;
1 dl sojamelk;
wat maïzena;
20 gr geraspte oude kaas;
halve ui;
1 teen knoflook;
25 gr spekreepjes;
half blokje kippenbouillon;
half bosje basilicum;
1 dl druivenpitolie;
1 dl olijfolie.

Bereiding:

Snipper de ui en het knoflook, snijd de oesterzwammen in kleine blokjes.
Zet een koekenpan op het vuur en bak de spekreepjes, de ui, het knoflook en de oesterzwammen gaar in een beetje olijfolie, kruid met peper en een weinig zout.
Kook de sojamelk met het halve bouillonblokje en bind met de wat maïzena tot een dikke saus.
Voeg het gebakken oesterzwammenmengsel toe en de oude kaas, roer glad en controleer of de massa goed gekruid is, voeg eventueel nog zout en/of peper toe.
Koel deze massa in de koelkast en draai er daarna 16 bolletjes van.
Deze bolletjes worden gepaneerd met panko (dit is Japans paneermeel, verkrijgbaar in de Toko), dit gaat als volgt: haal de bolletjes door de meel, vervolgens door het ei (dat eerst losgeklopt is) en tenslotte door de panko.

De bolletjes worden geserveerd met een salade van tomaat en komkommer. De tomaat wordt ontveld (door een kruisje in de bovenzijde van de tomaat te snijden en vervolgens 10 seconden in kokend water te dompelen, daarna in ijskoud water laten "schrikken", hierna kan het velletje van de tomaat verwijderd worden).
De komkommer en de ontvelde tomaten (beide zonder zaad) worden in kleine blokjes gesneden en op smaak gebracht met peper, zout, Aceto balsamico en een beetje olijfolie.
Plaats de salade in het midden van het bord en garneer dit met een halve artisjok.
Frituur de bolletjes, laat ze uitlekken en dresseer ze om de salade.
Garneer het gerecht met basilicumolie (zie foto, deze wordt gemaakt door de basilicumblaadjes fijn te malen in de keukenmachine en vervolgens de olijf- en de druivenpitolie toe te voegen.

Geniet ervan.

Bron: http://www.oesterzwammen.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 06 jul 2015 21:10    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1