Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Tomatensoep en guacamole dip.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Tomatensoep en guacamole dip.

Ingrediënten:

1 kilo rijpe kersttomaten;
4 grote tomaten;
1 verse rode Spaanse peper;
4 tenen knoflook;
2 kleine rode uien of 1 grote rode ui;
1 el olie;
4 eetlepels balsamicoazijn;
1 bosje basilicum;
2 el crème fraîche;
zout en peper naar smaak.

Guacamole dip:

4 kersttomaten of 1 normale tomaat;
1 Spaanse peper (laat deze weg als je niet van pit houdt);
1 bosje verse koriander;
2 rijpe avocado;
2 limoenen;
1 venkelknol;
1 wortel;
½ komkommer.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C.
Haal de kersttomaten van de tak en doe ze in een braadslee.
Snijd de grote tomaten in kwartjes en doe deze in de braadslee.
Snijd nu de Spaanse peper doormidden, haal de zaadjes eruit en leg de helften in de braadslee bij de tomaten.
Pers de 4 tenen knoflook uit over de tomaten en hussel alles goed door elkaar.
Zet de tomaten nu in de oven voor ongeveer 15 minuten.
Snijd de uien in kleine stukjes.
Zet een pan op middelhoog vuur en voeg de olie en ui toe.
Laat de uien nu langzaam zacht worden, terwijl je regelmatig roert.
Als de uien zacht zijn, voeg je de balsamicoazijn toe en laat het vocht verdampen.
Haal de tomaten uit de oven en doe deze bij de uien in de pan.
Voor de volgende stappen heb je een blender, keukenmachine of staafmixer nodig. Heb je deze niet dan zou je een aardappel stamper kunnen gebruiken.
Voeg het bosje basilicum bij de tomaten en uien.
Hak het tomaten en ui mengsel tot een grove consistentie met een blender, keukenmachine of staafmixer.
Giet nu alles in een hoge pan en voeg zout en peper naar smaak toe.
Roer nu de crème fraîche door de tomatensoep en zet het vuur uit.
Doe de tomaten, Spaanse peper (verwijder eerst de zaadjes als je niet zo goed tegen pittig eten kan) en koriander in een keukenmachine en hak alles fijn.
Verwijder de pitten van de avocado??s en schep het vruchtvlees in de keukenmachine bij het tomaten mengsel.
Pers de limoen uit in de keukenmachine en voeg wat peper en zout toe.
Meng nu alles tot een gladde massa.
Snijd de venkel, wortel en komkommer in dunne reepjes.
Doe de groente en guacamole dip in aparte schaaltjes.

Serveer de soep en groente met dip tegelijk.

Dit gerecht bevat: ± 350 kcal, 21 gram koolhydraten, 7 gram eiwit, 25 gram vet en 14 gram vezels per portie.

Bron: http://gezonddineren.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 18 jun 2015 16:47    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1