Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Ansjovisfrikadellen.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Ansjovisfrikadellen.

Ingrediënten:

10 ansjovisfilets;
3 koolhydraatarme boterhammen zonder korst;
500 gr mager gehakt;
2 eieren;
theelepel zout;
1 potje kappertjes;
3 eetlepels paneermeel of even een koolhydraatarme boterham in de foodprocessor;
6 groene paprika's;
3 eetlepels olie.

Bereiding:

Hak de ansjovisfilets klein. Week het brood in wat lauw water.
Leg het gehakt in een schaal, meng de gehakte ansjovis, eieren, zout, kappertjes en het goed uitgedrukte brood erdoor en kneed alles tot een soepel deeg. Het deeg moet iets steviger zijn dan voor normale frikadellen.

Er moet een stevige massa ontstaan. Kneed hieruit met vochtige handen worstjes van ongeveer 4 cm dikte.

Snijd de paprika's doormidden, maak ze schoon, was en droog de halve paprika's en snijd ze in vieren. Bestrijk de ansjovisfrikadellen en de stukken paprika met olie en
grill ze 5 minuten onder voortdurend keren en bestrijken met olie.

Serveer evt. met diverse broodsoorten en een gemengde salade.

Een lekkere snack.

Bron: www.culinairkookboek.nl
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 07 okt 2014 18:52    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1