Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Soto ayam - Indische kippensoep

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   NinaM
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 18-3-2014
Berichten: 8057
Dieet: Low carb


  Reageer met quote
Soto ayam - Indische kippensoep

Ingrediënten

Kippenborst (2 - 3 kipfilets)
4 kippenbouillontabletten
4 eieren

Komijnpoeder (djinten)
10 cm verse gemberwortel (djahé)
6 sprieten citroengras (sereh)
4 teentjes knoflook gesnipperd
4 djeroek poeroet blaadjes
1,5 theelepel koenjit (geelwortel)
4 theelepels laos

2 uien (gehakt)
1 spitskool
250 gr tauge
eventueel sperzieboontjes, paksoi
Gehakte selderij

Zout en peper
Gebakken uitjes

Bereiding

Wrijf in de vijzel de ui met knoflook, koenjit, laos en een beetje zout tot een pasta en fruit dit in wat olie; voeg de kip toe, wrijf deze in met de pasta en laat even intrekken.

Gember en sereh kneuzen in de vijzel.

Voeg 2 liter water bij de kip met bouillonblokjes,gemberwortel,sereh en djeroek poeroet en laat een uur zachtjes koken. Kip uit de pan halen, af laten koelen en het vlees eraf halen. De botjes weer terug in de pan doen en nog ongeveer 1 uur samen met de kruiden laten trekken en daarna zeven.

Kippevlees in kleine stukjes scheuren/snijden.
Tauge schoonmaken. Boontjes kort koken, kool fijnsnijden en even stomen in een stoompan of in een vergiet boven een pan met water. Eieren ??prakken??.

Serveren
Groenten met selderij in kommen doen en soep eroverheen scheppen; mag best wat soep bij. Leg er de gescheurde kip op, taugé daaroverheen, ei en garneer met de gefruite uitjes.

Naar smaak sambal toevoegen.

Bron: http://www.lowcarbrecepten.nl/2012/01/22/soto-ayam-indische-kippensoep/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 29 sep 2014 10:17    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1