Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Geurige tomatensoep met bleekselderij en verse kruiden.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Geurige tomatensoep met bleekselderij en verse kruiden. Dr. Frank.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 eetlepels olijfolie;
50 gr ontbijtspek of pancetta, in blokjes;
1 ui, grof gesneden;
1 wortel, grof gesneden;
1 stengel bleekselderij, grof gesneden;
3 teentjes knoflook, gesnipperd;
1 gedroogd chilipepertje;
3 blikken gepelde tomaten (inhoud 400 gr);
blaadje laurier;
paar takjes tijm;
takje rozemarijn;
1 eetlepel balsamicoazijn;
paar takjes basilicum;
4 eetlepels grof geraspte Parmezaan.

Bereiding:

Verwarm de olie en bak hierin de spekblokjes krokant. Voeg ui, wortel, bleekselderij, knoflook en het verkruimelde pepertje toe. Bak nog 3 à 4 minuten tot de groenten zacht zijn.

Voeg de inhoud van de blikken tomaat, 500 ml water en de bij elkaar gebonden kruiden toe. Breng het vocht aan de kook, draai het vuur laag en laat nog 30 minuten zachtjes koken.

Verwijder de kruiden, pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Breng op smaak met zout, peper en balsamicoazijn. Garneer met basilicum en Parmezaan.

Zelf heb ik de spekjes weggelaten en er vlak voor het serveren wat reepjes gerookte zalm in gedaan.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.okokorecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 18 aug 2014 16:06    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1