Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Mosterd/kappertjessaus. Dr. Frank.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Mosterd/kappertjessaus. Dr. Frank.

Ingrediënten voor 4 à 6 personen:

3 sjalotjes of 1 middelgrote ui;
25 gram roomboter;
1 deciliter droge witte wijn;
3 deciliter vlees- of kippenbouillon;
20 à 30 gram beurre manié;
zout en peper;
1 eetlepel (Dijon) mosterd;
1 à 2 eetlepels kleine kappertjes.

Bereiding:

Snijd de sjalotjes of de ui fijn en bak ze 4 à 6 minuten in de boter.
Schenk de wijn erbij en laat deze tot de helft inkoken.
Voeg de bouillon toe en laat de saus zachtjes inkoken tot hij aan de bolle kant van een houten lepel blijft hangen.
Bind de saus eventueel met enkele vlokjes beurre manié tot je de dikte goed vindt en laat de saus nog 1 à 2 minuten koken.
Zeef hem eventueel als je de sjalotjes wilt verwijderen, maar je kunt ze ook in de saus laten.
Breng de saus op smaak met zout, peper en mosterd en roer als laatste de kappertjes erdoor.

Beurre manié:

Prak met een vork 15 gram amandelmeel door 15 gram zachte roomboter.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.marliesbatelaan.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 29 jul 2014 16:45    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1