Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Gebraden kip met Slim Pasta Penne en tomaten.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Gebraden kip met Slim Pasta Penne en tomaten.

Italiaans hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen:

450 gr trostomaten;
1½ kg scharrelkip;
1 eetlepel fijngeraspte verse gember;
3 eetlepels olijfolie;
sap van 1 citroen;
50 ml droge witte wijn;
350 gr Slim Pasta Penne;
2 teentjes knoflook, gekneusd en dan klein gehakt;
een flinke hand in kleine stukjes gescheurde basilicumblaadjes.

Voorbereiding:

Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak in stukken. Schud ze om in een vergiet met ½ theelepel zout en zet 1 uur weg.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 230°C/gasstand 8. Kruid de buikholte van de kip met zout en peper en wrijf de binnenkant in met de geraspte gember. Leg de kip in een braadslede, bestrijk hem helemaal met wat van de olijfolie en kruid met wat zout en peper. Braad de kip 20 minuten.

Temper de oventemperatuur tot 180°C/gasstand 4. Giet het overtollige vet uit de braadslede en schenk wat citroensap over de kip. Zet hem weer in de oven en braad nog 45 minuten; bedruip nu en dan met de rest van het citroensap en dan met de witte wijn, tot er heldere sappen uit de dij komen als je erin prikt.

Kook ca. 15 minuten voor het eind van de braadtijd de Slim Pasta Penne volgens de gebruiksaanwijzing.

Doe intussen de rest van de olijfolie en de knoflook in een grote koekenpan en zet die op hoog vuur. Voeg, zodra de knoflook begint te knetteren, de tomaten toe en schud die om boven hoog vuur tot veel van het overtollige vocht is verdampt en er een lekkere, iets gekaramelliseerde geur af komt. Voeg het basilicum toe, schud nogmaals om en haal van het vuur.

Giet de pasta goed af. Haal de kip uit de oven, leg op een snijplank en giet zo nodig overtollig vet uit de braadslede. Laat nu sappen uit de buikholte van de kip terug in de braadslede lopen. Voeg de tomaten toe evenals de gare pasta en wat zwarte peper en roer alles goed om.

Snijd de kip en verdeel het vlees over vier voorverwarmde borden. Schep er wat van de pasta naast en geef er een lichte groene salade bij.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.smulweb.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 08 jul 2014 16:45    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1