Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Oesters met citroenboter en peterselie uit de oven.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Oesters met citroenboter en peterselie uit de oven.



Ingrediënten voor 3 oesters per persoon:

12 oesters;
50 gram ongezouten roomboter;
1 el citroensap;
1 el fijngesneden peterselie;
1 lenteui, in hele dunne ringetjes;
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd;
snufje zout;
zout om de schelpen stabiel op te leggen.

Bereiding:

Doe de boter 10 seconden op ontdooistand in de magnetron. Meng er dan citroensap, fijngesneden peterselie en een snufje zout door. Zet tot gebruik in de koelkast.

Strooi een laagje zout in een ovenschaal. Open de oesters met de platte kant boven. Gooi de bovenkant weg. Giet het vocht een beetje uit de schelp. Leg de oesters in de onderste helft in het zout, zodat ze stabiel liggen.

Snijd de lenteui in zeer fijne ringetjes en pluis deze een beetje uit elkaar. Verspreid ze over de oesters: enkele ringetjes per oester. Snipper de knoflook fijn en verdeel ze naar smaak over de oesters. Leg dan enkele flintertjes boter per schelp op de oester. Zet de oven op grillstand en plaats indien de grill is opgewarmd, de oesters circa 2 minuten onder de grill, totdat ze lichtjes gaan bruinen aan de bovenkant. Haal ze dan uit de oven. Serveer met wat evt. stokbrood of koolhydraatarm brood.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.volrecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: di 24 jun 2014 15:52    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1