Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Knoflookgarnalen met Oosterse dip en sla.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Knoflookgarnalen met Oosterse dip en sla.

Ingrediënten:

2 bosuitjes;
3 cm verse gemberwortel;
2 teentjes knoflook;
1/4 rood pepertje;
3 el wok olie;
1 dl kippenbouillon;
1 ½ el droge sherry;
1 el sojasaus;
1 pak à 300 gr garnalen;
op smaak met zout en peper;
1 zak gemengde sla.

Bereiding:

Roer een dipsausje van de sojasaus, de sherry, de kippenbouillon, 1 el wok olie en de peperringetjes.

Verhit de rest van de olie en fruit de gesnipperde knoflook met de fijngeraspte gember 3 min. op een laag vuur. Schep de ringetjes bosui erdoor en bak die kort mee. Schep de ontdooide garnalen erdoor en bak die kort mee. Neem de pan van de vuur.

Bestrooi met peper en zout naar smaak en serveer met het dipsausje.

Schep de garnalen en het sausje door een zak gemengde groene sla.

Tip: Garnalen zitten vol gezonde stoffen, zoals het mineraal zink dat onmisbaar is voor onze weerstand tegen ziekten.
Verder zijn garnalen mager, want ze bevatten slechts 2 gram vet per 100 gram. Ook het dipsausje is superslank.

Eet smakelijk.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 16 jun 2014 18:05    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1