Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Masoor Dhal.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Masoor Dhal.


In India eten veel mensen uitsluitend of bijna alleen maar vegetarisch. Dit kan uit religieuze overwegingen zijn, maar veelal ook simpelweg doordat vlees of vis te duur is. Daardoor zijn er dan ook vele heerlijke vegetarische recepten op basis van peulvruchten en groenten te vinden en deze nemen een belangrijke plaats in bij de Indiase keuken. Ook de meer welgestelde mensen eten regelmatig een eenvoudige maaltijd van rijst en dhal, tussendoor of als verlaat avondeten als er in de middag al uitgebreider gegeten is.

Dhal is een verzamelwoord voor alle soorten peulvruchten en je komt hem dan ook vaak tegen! Met masoor dhal kan een aantal soorten peulvruchten bedoeld worden; dat wat wij kennen als groene linzen, een kleinere variant daarvan of masoor boontjes; een klein oranje gekleurd boontje, dat snel gaart en uiteen valt en niet lang geweekt hoeft te worden.

Ingrediënten:

300 gram masoor boontjes;
2 el ghee;
2 teentjes knoflook uit de knijper;
½ tl kurkuma (koenjit);
1 tl chilipoeder of rode gemalen peper;
1 tl geraspte verse gemberwortel;
3 middelgrote uien, in 8 à 10 partjes, losgemaakt;
Eventueel wat verse koriander en komkommer voor de garnering.

Bereiding:

Was de masoor boontjes en verwijder eventuele onregelmatigheden. Laat ze 1,5 uur in ruim water weken. Laat de boontjes uitlekken in een vergiet en stort ze op een schone theedoek om volledig droog te worden.
Verhit 1 eetlepel van de ghee in een wok of pan en voeg de boontjes, knoflook, kurkuma, rode peper en gemberwortel toe. Draai het vuur lager en fruit alles, onder voortdurend omscheppen, gedurende zo??n 3 minuten. Voeg dan kokend water toe, zoveel dat de boontjes net onder staan. Leg het deksel op de pan en laat de boontjes in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Verhit in een andere pan de rest van de ghee en bak hierin de uien mooi goudgeel. Breng de boontjes op smaak met wat zout en stort ze in een voorverwarmde schaal. Verdeel de gefruite uien over de bovenkant.

Garneer de masoor dhal met een paar takjes verse koriander en schik wat stukjes komkommer en tomaat er omheen. Lekker met brood of gekookte rijst.

Eet smakelijk.

Bron: http://aziatischerecepten.com/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: wo 28 mei 2014 14:25    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1