Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Zalm met komkommersaus.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Zalm met komkommersaus.

De smaak van komkommer past uitstekend bij zalm.

Vis gerecht uit Groot Brittannië voor 4 personen.

Ingrediënten:

4 zalmmoten van 3 cm dik (samen ca. 700 gram);
zout en zwarte peper;
sap van halve citroen;
2 el boter;
1 grote komkommer;
125 ml droge witte wijn;
1 potje zure room (125 ml);
1 bosje dille.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175°C.
Pak een groot stuk aluminiumfolie en smeer dat in met 1 eetlepel boter. Leg er de zalmmoten op, kruid ze met zout en peper en besprenkel ze met citroensap. Vouw de folie losjes eroverheen en bak de zalmmoten 20 à 25 minuten in de oven. Laat ze vervolgens in de folie wat afkoelen.
Schil de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden. Verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd de helften in zeer kleine blokjes. Hak de dille fijn.

Smelt de resterende boter in een pannetje en bak daarin de komkommer 2 minuten. Voeg de wijn toe en laat het zachtjes 10 minuten sudderen tot het vocht volledig is verdampt. Roer er van het vuur af de zure room en dille doorheen en kruid met zout en peper. Verdeel de zalmmoten over 4 voorverwarmde borden en giet over iedere moot wat van de saus.

Verrukkelijk.


Bron: http://www.tastyweb.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 26 mei 2014 18:43    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1