Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



BBQ hamburger recept.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Ingrediënten voor dit BBQ hamburger recept:



rundergehakt of half-om-half;
paneermeel;
1 ui;
mosterd;
zout en peper;
knoflook;
paprikapoeder;
chilipoeder;
ketchup;
1 ei.

Bereiding:

De lekkerste hamburgers maak je met half-om-half gehakt. Dat is net wat vetter en dat komt de smaak van de hamburger ten goede. Houd je van mager vlees, neem dan rundergehakt. Voor vijf tot zeven hamburgers heb je ongeveer 500 gram gehakt nodig. Doe dit gehakt in een diepe kom waar nog ruimte is voor de andere ingrediënten.

Voeg aan het gehakt 1 heel ei toe en doe er daarna een paar eetlepels paneermeel bij. Maak het mengsel op smaak met peper en zout en ga nu verder met de andere ingrediënten voor deze lekkere hamburger. Snipper een halve ui fijn en doe deze bij het gehakt. Voeg een eetlepel mosterd en een eetlepel ketchup toe en maak de hamburger kruidig door een theelepel chilipoeder en een theelepel paprika poeder aan het mengsel toe te voegen. Pers tenslotte een teentje knoflook boven het gehakt.

Was nu je handen goed en kneed daarna met blote handen het mengsel voor de hamburgers goed dooreen. Als het mengsel te nat is en als je er dus geen mooie ballen van kunt maken, kun je wat paneermeel toevoegen. Ook kun je naar smaak nog wat extra peper, zout, paprikapoeder of chilipoeder toevoegen. Ook is het mogelijk om nu nog wat extra verse kruiden toe te voegen. Denk aan peterselie, oregano of tijm. Hak deze kruiden fijn en kneed ze door het hamburger-gehakt. Ook kun je variëren met kleine stukjes augurk of bijvoorbeeld olijf door het gehaktmengsel.

Maak daarna mooie gelijkmatige gehaktballen en pers deze tussen je twee handen in het formaat van een hamburger. Rooster de hamburgers in ongeveer 14 minuten gaar boven de hete kolen van je barbecue.

Succes!

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 26 mei 2014 0:37    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1