Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Zalmbonbons. Een delicatesse!!

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
Zalmbonbons. Een delicatesse!! Verras je gasten!!


Voor 4 personen:

300 gr gerookte zalm;
400 gr garnalen (Hollandse, dat zijn smaakvolle kleine garnaaltjes);
dille;
1 el mierikswortel;
1 citroen;
1 tl paprikapoeder;
50 gr mayonaise;
100 gr crème fraîche
rucola;
zout & peper.

Extra:

4 kopjes;
plasticfolie.

Zorg dat de vier kopjes aan de binnenkant bekleed zijn met plasticfolie en dat het uitsteek boven de rand (hierdoor kan je de zalmbonbon makkelijk en heel uit de kopjes halen). Leg hier plakjes zalm in, zo dat de uiteinde een beetje over de rand hangen en de onderkant goed bekleed met zalm is. Maak nu de garnalencocktail met wat dille (naar smaak), paprikapoeder, de garnalen, crème fraîche, mayonaise en mierikswortel. Breng het op smaak met wat zout, peper en de citroen (hiervoor kan je het sap gebruiken, maar ook de schil, dit geeft een intensere smaak). Vul nu de zalmbonbons. Zorg dat ze niet te vol worden, want dan kunnen ze niet meer mooi dicht. Wanneer je de bonbons gevuld hebt en dichtgevouwen met de zalmplakjes, draai je het plasticfolie strak dicht en drukt het stevig aan. Zo laat je zalmbonbons eventjes in de koelkast staan. Voor de opmaak kies je een leuk klein bordje en maak er maar iets leuks van. Ik leg de zalmbonbon meestal op een bedje van rucola, met nog wat overgebleven saus (zonder garnalen) en een takje dille.

Eet smakelijk!

Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: ma 26 mei 2014 17:22    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1