Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Saucijzen in rode wijn marinade.

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
SAUCIJZEN IN RODE WIJN MARINADE. BBQ RECEPT.

Neem wel de tijd voor de voorbereiding van dit recept, het vlees moet lang marineren.

Ingrediënten:

verse saucijzen;
1 fles rode wijn;
olijfolie;
1 ui;
sambal;
verse peper;
2 tenen knoflook.


Begin je voorbereidingen voor dit barbecue recept ruim op tijd. Hoe langer het vlees marineert hoe smakelijker het gerecht wordt. Maak om te beginnen in een diepe kom een marinade. In dit recept ga ik uit van 4 tot 6 saucijzen.
Maak de ui schoon, snipper deze en doe hem in de schaal. Schenk nu een flinke scheut rode wijn bij de ui en voeg 1 eetlepel olijfolie toe. Pers de tenen knoflook boven de marinade en maal er flink wat verse peper boven. Voeg uiteindelijk 1 theelepel sambal toe en roer de marinade voor de saucijzen goed door.

Neem nu een diepe schaal en leg hierin de saucijzen. Schenk de marinade over het vlees en zet het in de koelkast weg. Laat de saucijzen minimaal een halve dag staan, zodat alle smaken goed in het vlees trekken.
Nadat je de barbecue hebt aangestoken, zet je een pan op het vuur. Breng hierin genoeg water aan de kook om alle saucijzen in onder te dompelen. Om te voorkomen dat de worstjes breken op de barbecue kook ik ze in dit recept eerst nog even. Leg de worstjes in het kokende water en laat ze in ongeveer 10 minuten gaar worden. Leg de saucijzen uit het kokende water op een flink stuk keukenpapier, zodat ze aan de buitenkant goed droog worden. Rooster de worstjes vervolgens op de barbecue in ongeveer 8 minuten gaar.

Een heerlijk barbecue recept, deze saucijzen in rode wijn marinade. En zit je nog te denken, wat je met de overgebleven rode wijn moet doen? Drink die gewoon lekker op. De volgende dag weer streng voor jezelf zijn!!!.

Eet smakelijk.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 25 mei 2014 22:12    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1