Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Soto Ayam (Indische kippensoep).

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   love- to-cook
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 10-4-2014
Berichten: 11686
Dieet: Gezond eten


  Reageer met quote
SOTO AYAM (INDISCHE KIPPENSOEP).
De aardappelblokjes of rijst in soto kun je vervangen door heel veel groenten. Soto is ook geschikt als hoofdgerecht, want door de kip vult het prima.

Vers gemaakt is natuurlijk het lekkerst (maak extra veel, voor 2 keer), maar met een boemboe, ben je binnen 20 min. klaar. Alle kruiden zijn bij de toko verkrijgbaar.

Voor 4 personen heb je nodig:

Kippenborst (2 kipfilets);
4 kippenbouillontabletten;
4 eieren;
komijnpoeder (djinten);
10 cm verse gemberwortel (djahé);
4 sprieten citroengras (sereh);
3 teentjes knoflook gesnipperd;
4 djeroek poeroet blaadjes;
1,5 theelepel koenjit (geelwortel);
4 theelepels laos;
1 ui (gehakt);
400 gr spitskool
200 gr taugé;
eventueel sperzieboontjes, paksoi, Chinese kool;
gehakte selderij;
zout en peper;
Gebakken uitjes (kant en klaar).

Bereiding:

Wrijf in de vijzel de ui met knoflook, koenjit, laos en een beetje zout tot een pasta en fruit dit in wat olie; voeg de kip toe, wrijf deze in met de pasta en laat even intrekken.
Gember en sereh kneuzen in de vijzel.

Voeg 2 liter water bij de kip met bouillonblokjes, gemberwortel, sereh en djeroek poeroet en laat een uur zachtjes koken. Kip uit de pan halen, af laten koelen en het vlees eraf halen. De botjes weer terug in de pan doen en nog ongeveer 1 uur samen met de kruiden laten trekken en daarna zeven.
Kippenvlees in kleine stukjes scheuren/snijden.
Taugé schoonmaken. Boontjes kort koken, kool fijn snijden en even stomen in een stoompan of in een vergiet boven een pan met water. Eieren "prakken".

Serveren:
Groenten met selderij in kommen doen en soep eroverheen scheppen; mag best wat soep bij. Leg er de gescheurde kip op, taugé daaroverheen, ei en garneer met de gefruite uitjes.

Naar smaak sambal toevoegen.

Eet smakelijk.

Bron: http://www.lowcarbrecepten.nl/
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 25 mei 2014 20:47    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1