Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Atkins: waterkerssoep met gerookte zalm

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Magda
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 10-2-2004
Berichten: 693
Dieet: Karin de Zoete
Woonplaats: Betuwe


  Reageer met quote
Waterkerssoep met gerookte zalm

Ingredi?«nten voor 4 personen:

1 bosje lente-uitjes
1 dl droge witte wijn
2 kruidenbouillontabletten
1 teentje knoflook
2 zakjes waterkers ? 75 g
50 g koude roomboter
100 g gerookte zalm (vacu?¼m verpakt) of zalmsnippers nemen
1?¼ dl slagroom
zout, peper
keukenmachine
Bereiding:

De lente-uitjes schoonmaken. De uitjes en het groen afzonderlijk fijnsnijden en tot gebruik apart bewaren. In een pan de wijn, het wit van de lente-uitjes en ?©?©n bouillontablet al roerende aan de kook brengen. De knoflook pellen en erboven uitpersen. Het geheel ?± 5 minuten (zonder deksel op de pan) zachtjes laten koken, ?¾ deel van de waterkers toevoegen en al omscheppende in ?± 2 minuten laten slinken. Van het vuur af het waterkersmengsel iets laten afkoelen.
Intussen de rest van de waterkers fijnsnijden. De zalm in dunne reepjes snijden.
In een kom de room dik vloeibaar kloppen.
In de keukenmachine of een mengbeker het waterkersmengsel pureren en het mengsel vervolgens in de pan terugdoen. Ongeveer ?¾ l water en het andere bouillontablet toevoegen aan het waterkersmengsel. Al roerende opnieuw zachtjes aan de kook brengen en op smaak brengen met zout en peper.
Van het vuur af met een garde ?©?©n voor ?©?©n stukjes boter door de soep kloppen.
De pan weer terug op het vuur zetten (niet meer laten koken), de rest van de waterkers en het groen van de lente-uitjes door de soep roeren, dit ?± ?½ minuut meeverwarmen en de soep dan over vier koppen of borden verdelen.
In het midden van de soep de slagroom scheppen en daarop de reepjes gerookte zalm leggen.
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 29 feb 2004 23:50    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1