Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Atkins, Dr Frank, Lowcarb: hoofdgerechten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Lowcarb: bloemkoolrijst

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Inge2
Ik wil afvallen bij de weegclub
Ik wil afvallen bij de weegclub


Geregistreerd op: 22-11-2009
Berichten: 14
Dieet: atkins


  Reageer met quote
bloemkoolrijst als basis voor risotto, paella of nasi

Voor de bloemkoolrijst:
Bloemkool in de keukenmachine tot 'rijst'korreltjes fijnhakken,
Water aan de kook brengen.
Bloemkoolkorreltjes 5 minuten blancheren en goed uit laten lekken.
Tot zover het basisrecept.

Voor Risotto:
Uitje fruiten.
Eventueel fijn gesnipperde paddestoelen, doperwten e.d. aan toevoegen (laat je fantasie werken en houd rekening met wat je al aan groenten mag hebben).
Sausje maken van 100 ml room en 100 ml (paddestoelen)boullion (poeder/blokje met water of zelf getrokken).
Bloemkoolkorreltjes en gefruit ui e.d. hier aan toevoegen en nog enkele minuten onder regelmatig doorroeren opwarmen / garen. Niet te lang laten koken, anders wordt het te gaar en dus papperig. Proef even voor het juiste 'mondgevoel'.
Naar smaak toevoegen: peper en zout en opdienen met een fikse dosis parmezaanse kaas en afmaken met fijn gesneden peterselie

Voor Paella
Sausje maken van 100 ml room en 100 ml boullion (poeder/blokje met water of zelf getrokken)
+ paella kruiden (kant en klaar of een eigen mengsel van, naar smaak,: paprikapoeder, knoflook, safraan, ui-poeder e.d)
Naar eigen fantasie (en naar gelang de dieet-fase) toevoegen:
gefruit ui,
klein beetje fijn gesneden paprika,
handje gekookte doperwten,
wat gekookte en fijngesneden worteltjes
en natuurlijk zeefruit (garnalen, mosseltjes, schelpjes, kant en klaar in het visvak van de super)
en stukjes vis (alles kan, zalm, kabeljouw, panga, e.d.).
Nog enkele minuten onder regelmatig doorroeren opwarmen / garen. Niet te lang laten koken, anders wordt het te gaar en dus papperig. Prof tussentijds voor het juiste 'mondgevoel'.

Voor Nasi
In een andere pan, gehakt rul bakken, desgewenst spekjes meebakken.

Aan kruiderij toevoegen:
Ketjap (ga op zoek naar de licht zoute van kikoman (groene dop), die heeft de minste suiker),
five-spices (kant en klaar poeder van anijs, kruidnagel, kaneel, venkel en chilipoeder),
djintan (gemalen komijn),
ketoembar (gemalen koriander),
citroengras,
gember,
worchestershire souce,
sambal of chilipoeder e.d.
De kruiderij is naar eigen smaak en rijkdom in de keukenkast.Veel van de kruiden hoeven niet persé voor een 'basis'nasi. De ketjap is wel belangrijk.
Het geheel goed 'droog' laten bakken.

Groenten meebakken. Naar eigen fantasie (en naar gelang de dieet-fase):
gesnipperd uitje,
fijn gesnede paprika,
dunne prei ringetjes,
witte kool.
Ook hier weer, zo veel mogelijk vocht 'wegbakken'.

Als het 'droog' gebakken is, dan de bloemkoolrijst toevoegen en een paar minuten onder regelmatig doorroeren opwarmen / garen. Niet te lang, anders wordt het te gaar en dus papperig. Ook hier weer tussentijds proeven voor het juiste 'mondgevoel'.
Degewenst kan je 'van het vuur af' er nog een handje taugé doorheen doen.

Erg lekker met saté saus (zie recept van goldwingstar)
pindakaas (een of twee eetlepels)
mespunt sereh, djahe, laos, iets meer ketoembar
sambal
knoflook
ketjap.
citroen naar smaak
Water of Sojamalk (rode pak) in een pannetje
Voeg daar de kruiden de uitgeperste knoflook en dan pindakaas toe, maak het onder voortdurend roeren warm als het te dik is voeg er dan wat water bij dan de ketjap en citroen.

Eventueel de pindakaas vervangen door amandelpasta (wel duurder, maar minder koolhydraten).

Eet smakelijk!

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 06 feb 2011 19:00    
Vrouw Weeggegevens   appelperzik
Mega Weegclubfan
Mega Weegclubfan


Geregistreerd op: 31-5-2012
Berichten: 899
Dieet: weg met de weegschaal
Woonplaats: Tilburg


  Reageer met quote
Goed idee.
Zo kan ik ipv koude rauwkost nu wat warms voor de lunch eten.

Groetjes appelperzik
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht Verstuur e-mail BerichtGeplaatst: vr 11 okt 2013 11:39    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1