Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Lowcarb: kaaskrakelingen

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Kimster
Ik blijf hier bij de weegclub
Ik blijf hier bij de weegclub


Geregistreerd op: 4-5-2013
Berichten: 32
Dieet: Koolhydraatarm
Woonplaats: @Home


  Reageer met quote
Nadat ik in het tv programma "Heel Holland bakt" zag dat er kaaskrakelingen gemaakt werden, besloot ik een lowcarb versie te gaan maken. Het is goed gelukt, dus ik deel het recept graag.

Benodigdheden voor 6 tot 8 grote kaaskrakelingen
? 90 gram zachte roomboter op kamertemperatuur
? 4 gram zout
? 55 gram geraspte oude Goudse kaas
? 80 gram lauwe amandelmelk (of sojamelk)
? 125 gram sojameel
? losgeklopt ei
? Spuitzak met een ronde spuitmond van 1cm

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de sojameel in een kom. Doe daar de zachte roomboter, de kaas, de amandelmelk en het zout bij en meng dit met een mixer met deeghaken tot een gladde massa. Het moet een stevig mengsel worden wat niet uitloopt, maar ook niet te dik. Als je denkt dat het te dik is, kun je er nog wat amandelmelk bij doen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit het beslag in vorm van een krakeling op. In ongeveer 30 minuten goudbruin afbakken in de oven.

Ongeveer 4,5g kh per krakeling.

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: do 04 jul 2013 12:44    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1