Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Dr. Frank: Walnotensaus, met bloemkool, feta en aubergine

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
Walnotensaus, met bloemkool, feta en aubergine ook Low carb

INGREDI?NTEN voor 4 personen:
5 el olijolie
1 aubergine, fijngesneden
1 bloemkool, in kleine roosjes
1 teentje knoflook, gepeld
50 g walnoten, gepeld en verbrokkeld
100 g feta, verbrokkeld
1 rood pepertje, fijngesneden
vijzel of keukenmachine ?? hapjespan
BEREIDEN:
Verhit 1 el olie in een hapjespan met antiaanbaklaag en bak hierin al omscheppende de aubergine in 5-7 minuten goudbruin. Neem uit de pan, verhit 2 el olie en bak hierin de bloemkool enkele minuten. Draai het vuur laag en laat de bloemkool, met de deksel op de pan, 10 minuten garen. Voeg tenslotte de aubergine toe aan de bloemkool, breng het geheel op smaak met zout en peper en laat nog enkele minuten, al omscheppende bakken.
Stamp ondertussen in een vijzel, of vermaal met een keukenmachine de knoflook fijn met ¾ van de walnoten, 2 el olijfolie, 2 el warm water en zout en peper naar smaak.
Serveer de walnotensaus over de groenten en bestrooi met feta, rode peper en de rest van de walnoot. Eet smakelijk!
Voedingswaarden pp: 314 Kcal., 9 Eiw., 26 Vet., 8 Kh.
Lekker met komkommer of een frisse salade.
Bron: vegetarische keuken
Met dank aan Springtime die het gevonden heeft

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 06 apr 2013 14:31    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1