Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



DR. Frank: 4 KruidenBoters

Auteur Bericht
Vrouw Weeggegevens   Emilie
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 3-10-2012
Berichten: 2828
Dieet: Dr Frank


  Reageer met quote
4 KruidenBoters, en wat kan ik er mee doen?
Dr Frank: ook Low Carb
voor 4 personen
Ca. 10 min.
SALIE-CITROENBOTER:
10 g verse salieblaadjes
½ biologische citroen
125 g roomboter
zout en peper
Snij de salieblaadjes, en rasp de schil van de citroen fijn. Meng door de boter en breng op smaak met zout en peper. Rol de boter met natte handen tot een rolletje in vetvrij papier of plastic. Laat de boter opstijven in de koelkast.
*** Laat een paar plakjes smelten op bijv. gegrilde of gebakken biefstuk, entrecôte of ribeye.
PETERSELIE-KNOFLOOK-CITROENBOTER:
15 g platte peterselie
1 teen knoflook
½ biologische citroen
125 g roomboter
zout en peper
Hak de peterselie en knoflook zo fijn mogelijk en rasp de citroenschil fijn. Meng door de boter en breng op smaak met zout en peper. Rol de boter met natte handen tot een rolletje in vetvrij papier of plastic. Laat de boter opstijven in de koelkast.
*** Snij een paar plakjes door (net afgegoten) gekookte bloemkool.
DILLE-MOSTERDBOTER:
15 g dille
1 el grove mosterd
125 g roomboter
Hak de dille zo fijn mogelijk en meng met de mosterd door de boter. Rol de boter met natte handen tot een rolletje in vetvrij papier of plastic. Laat de boter opstijven in de koelkast.
*** Lekker op bijv. zalm uit de oven.
KORIANDER-PEPER-LIMOENBOTER:
10 g koriander
½ verse rode peper
1 limoen
125 g roomboter
zout
Hak de koriander fijn. Halveer de rode peper. Snij de zaadlijsten eruit, spoel de zaadjes eruit onder de kraan en snij het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon en rasp de schil fijn. Meng de koriander, peper en limoen door de boter en breng op smaak met zout. Rol de boter met natte handen tot een rolletje in vetvrij papier of plastic. Laat de boter opstijven in de koelkast.
***Tip: Snij een paar plakken van de boter op een stuk heilbot of andere witvis. Besprenkel met wat witte wijn, dek af met aluminiumfolie en zet afhankelijk van de dikte ca. 15 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Lekker met peultjes, of bijv. met kipfilet.
Voedingswaarde roomboter per persoon: 228 Kcal., 0,3 Eiw., 25,6 Vet., 0,3 Kh.
Bron: ZTRDG + aanpassingen naar EKPW /Dr.Frank
Bron: Springtime

_________________
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: za 23 mrt 2013 1:58    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 2 uur
Pagina 1 van 1