Onderwerp menu

Forum: Lowcarb Recepten
Subforum: Grip op Koolhydraten recepten
Onderwerp: vorige :: volgende

Filter Onderwerp

Berichten van afgelopen:

 

Volgorde:

 

Wat mag ik hier?

Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen
Je mag geen reacties plaatsen
Je mag je berichten niet bewerken
Je mag je berichten niet verwijderen
Ja mag niet stemmen in polls

*Als je inlogd mag je meer.



Krentje's kh arm brood.

Auteur Bericht
Vrouw   Kaatje
Weegclubfan voor het leven
Weegclubfan voor het leven


Geregistreerd op: 5-6-2008
Berichten: 62914
Dieet: OERgezond


  Reageer met quote
Brood.
Ingrediënten:
100 gram amandelmeel
50 gram tarwezemelen
50 gram lijnzaad
16 gram bakpoeder (1 zakje)
25 gram kokosmeel
1 el azijn (mag witte wijn of evt ook citroenzuur)
snuf zout
10 gram eiwitpoeder
8 eieren (heb small gebruikt)
ongeveer 7 el water
boter (voor invetten bakblik)
sesamzaad voor bekleden bakblik + top van brood

Verwarm de oven voor op 180 graden

Vet goed een bakblik in (heb 24 cm gebruikt) en gooi een flinke hand sesamzaad in het blik en laat het door het blik heen glijden zodat het hele blik met sesamzaad is bedekt.

Splits de 8 eieren.
Klop de eiwitten tot een stevige luchtige massa. (ik doe dat zelf in een keuken mengmachine maar je kunt dit ook met de mixer doen)

Klop de eierdooiers luchtig

Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar.
Doe hierna azijn, eierdooiers (niet het eiwit!) , en het water erbij en meng het door.

Gooi nu alles bij het eiwit in de kom en mix het heel rustig door tot het een bruine brij is (ziet er een beetje Brinta achtig uit) door het rustige mixen blijft er zoveel mogelijk luchtigheid van het eiwit in.
Als het geen brij is maar vrij droog oogt dan beetje water toevoegen.

Giet nu het mengsel in het bakblik.
Strooi nu een mooie laag sesamzaad over de bovenkant.
Bak het brood in ongeveer 1 uur op 180 graden mooi bruin
Smakelijk!
Naar boven
Bekijk gebruikers profiel Stuur privé bericht BerichtGeplaatst: zo 03 mrt 2013 23:45    
Berichten van afgelopen:   
Plaats reactie Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1